Cybertruck
Cybertruck’ı ilk gördüğümde çok şaşırdım. Bu gerçek değil diye konuşmaya başladım ama bunu yapanın Elon Musk olduğunu hatırladım ve artık hayatımızda böyle şeylerin normal karşılanması gerektiğini düşündüm.
Elon Musk presipleriyle çalışan birisi. En altta neye benzemek istediğini değil, neyi elde etmek istediğiyle başlayan bir kişi.
Elon Musk bu kamyoneti yaparken bir çok şeyi aynı anda düşünmesi gerekiyordu. Rakiplerinden daha iyi bir performans sergilemesi gerekiyordu çünkü kamyonet kullanıcıları sadık insanlardı.
Bir elektrikli kamyoneti tasarlarken, kamyonet kullanıcılarını tanımalı ve tüm isteklerini bir araçta buluşturmalıydı. Kamyonet kullanıcıları her zaman uzak mesafelere gidebilen güçlü bir araç istiyordu. Elon Musk’ın bunu daha az maliyetle sunması gerekiyordu. Sonuç olarak Elon aracı köşeli bir hale getirdi. Geleneksel gaz motorları ile karşılaştırılabilecek istatistiklere öncelik vermek yerine, Cybertruck’ın fiziksel görünümü ile maliyetleri düşürme kararı aldı.
Düşük maliyete güçlü bir araç…
Neden Üçgen ?
Elon Musk bu soruya Twitter üzerinden bir açıklama yayınladı,
‘’Cybertruck’ın gövdesinde 30X paslanmaz çelik kullanılıyor. Bu çeliğe şekil vermenin zor olduğunu ve kullanılacak presin kırılabileceğini söyledi.’’
Elon Musk, ya piyasaya yeni bir pres makinesi sunup çeliğe şekil verecekti ya da aracın estetiğinden kaçıp keskin hatlara sahip dayanıklı bir araç yapacaktı.
Ve sonuç olarak üçgen bir kamyonetle tanışmış olduk.
Tesla 2018 yılında toplam 250 bin araç satarken, Cybertruck’ın ön siparişinde sponsorsuz ve reklam olmadan ilk haftada 250 bini geçti.